"Use your energy to work as a team."

Over mij

gediplomeerd hondentrainer en gedragsdeskundige

Ik ben Kim Janssens, gediplomeerd hondentrainer en gedragsdeskundige. Ik volgde ook opleidingen over de beweging van de hond, massage, hoopers, body and balance en speuren.

Het welzijn van dieren interesseert me enorm en heb dan ook al vele dieren tot op hoge leeftijd mogen hebben.

Mijn partner en ik hebben momenteel 2 Zwitserse Herders, Siah en Utah, die je regelmatig zal zien passeren. Siah is een echt witje, wat betekent dat ze soms wat onzeker kan zijn en een handjevol. Utah is nog een kleuter onderweg naar puber. Samen leren we nog elke dag.

Gezien ik ook nog deeltijds als spoedverpleegkundige werk, is ook de menselijke en psychologische kant van het verhaal me niet vreemd.

Het bijstaan van eigenaars bij het trainen van hun hond vind ik dan ook geweldig.

Een individuele aanpak voor zowel hond als eigenaar past volledig in mijn denkwijze. Het creëren van een goeie band en correcte communicatie tussen hond en begeleider, wat leidt tot fijn samenleven, is dan ook het belangrijkste doel.

Het liefst werk ik in privétraining, dan heb ik volle aandacht voor hond en eigenaar, maar in kleine groepjes kan ook.

Mijn aanpak is gebalanceerd. Mijn honden en de honden waarmee ik reeds werkte, leerden me dat grenzen belangrijk zijn, voor veiligheid, vertrouwen en zelfzekerheid. Louter positief schiet voor mij dan ook tekort, dus ontwikkelde ik mijn eigen stijl. Een gebalanceerde en eerlijke aanpak zorgen voor wederzijds vertrouwen en respect.

Verder werk ik als onafhankelijk gedragstherapeut bij Second Chance voor Staffords and Pitbulls. Het testen en trainen van honden, maar ook het opleiden van vrijwilligers, begeleiden van adoptanten en matchen van honden zijn daarbij mijn taken.

Ben je op zoek naar een leuke hond kan je steeds de vragenlijst invullen op de website www.scsp.be en misschien tot binnenkort.

Dog Energy

Zelf ben ik enorm energiek. Als ik met de honden werk, is mijn energie echter gedoseerd en aangepast aan de hond. Zo wil ik ook veel eigenaars en honden begeleiden elkaar beter te begrijpen en hun energie aan elkaar aan te passen. Rust wordt gecreëerd door duidelijke communicatie en een fijne band.

En zo ontstond de naam Dog Energy.

Contact

+32 (0)485 91 43 95

Volg mij